2012-03-19 14:12:35• hírek • Szatmár.ro

Csendjével tanít - búcsú a Szent József templomban

Kétszer is megtöltötték a Sugár úti templomot búcsúján, hétfőn, a kilenc és tizenegy órától tartott ünnepi szentmiséken.

Búcsúját ünnepelte március 19-én hétfőn, Szent József, Szűz Mária jegyese ünnepén a szatmárnémeti, Sugár úti templom. Ez alkalomból - a kis templomtér miatt kétszer is - reggel kilenc és délelőtt tizenegy órai kezdettel ünnepi szentmisét mutattak be. A legszentebb áldozatot paptestvéreivel bemutató Ft. Simon Attila pusztadaróci plébános a nagyböjti átszellemülés gondolatával köszöntötte a templomot mindkét alkalommal megtöltő híveket: „A keresztény ember nagyböjt folyamán a lelkére figyel. Jócselekedetekre törekszik, hogy a szívében kirajzolódjék Jézus arcának tükörképe. Ezért szükséges a lelkiismeretvizsgálat, a csendben és szerető figyelemben megvalósuló ima, amelyre Szent József nagyszerű példát mutat nekünk."

Prédikációjában Szent Józsefről, mint az örökkévalóság vonzásában élő emberről beszélt. „Ő az, aki a mi lépteinket is az üdvösség útjára szeretné vezérelni, úgy, ahogy gyakran fohászkodunk is hozzá: 'Az ég felé mutass nekünk utat'. József az Isten akaratába való belesimulás, a némaságba vésett vallomás. Úgy tanít, hogy hallgat, a hallgatásában pedig Isten szavát tükrözi vissza."

A szentmise végén Ft. Covaci István, a templomot ellátó Szent János apostol és evangélista egyházközség segédlelkésze köszönte meg mindenki segítségét a templombúcsúra való felkészülésben, majd közösen elimádkozták a Szent József litániát.

Búcsúmisét tartottak a Szent József templomban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: